İSTANBUL / ATAŞEHİR - Orhan Veli Ortaokulu

ORHAN VELİ ORTAOKULU TARİHÇESİ

TARİHÇEMİZ

Okulumuz 1978-79 öğretim yılında Üsküdar 1 Mayıs 1. Okulu olarak açılmıştır. Bu öğretim yılının Mart ayında Üsküdar Sosyal Meskenler İlkokulu, Üsküdar Bekir Esener İlkokulu ve Yeni Sahra Mahallesi Ankara İlkokulu öğrencilerinden gelen nakillerle eğitim-öğretime başlamıştır. 1979-1980 öğretim yılında 1 Mayıs E-5 İlkokulu adını almıştır. 1980-1981 yılında adı Orhan Veli İlkokulu olarak değiştirilmiştir. 1982-83 öğretim  yılının sonuna  kadar baraka, çevredeki binaların ve dükkânların katlarında eğitim öğretime devam edilmiştir. 1983-84 öğretim yılında, şimdiki Mustafa Kemal Anadolu Lisesinin bulunduğu binaya  geçilmiştir. Bu arada içinde bulunulan bina yerinde barakalarda eğitim sürdürülmüştür.1983-1984 öğretim yılında ortaokul bölümü açılmıştır. O sırada çevrenin tek ortaokulu olması nedeniyle öğrenci sayısı 1000’ e ulaşmıştır.70’İi yıllarda kırsal kesimdeki iş imkânlarının zayıf olmasından dolayı İstanbul’a büyük bir göç başlamıştır. Bu bölgenin gecekondu yerleşimi için uygun olması sebebiyle mahalledeki nüfus artmıştır. Bu nedenle okulumuzun eski binası yetersiz hale gelmiş ve eski barakaların yerine, bugünkü okul binası inşaa edilmiştir. l992 - 1993 yılında tamamlanan bina bu öğretim yılında hizmete girmiştir.

1990-1991 eğitim öğretim yılında Orhan Veli İlkokulu ve Ortaokulu birleştirilerek okulumuzun adı Orhan Veli İlköğretim Okulu olmuştur. Okulun iki binası olması ilköğretim olduktan sonra normal eğitime dönülmesin sağlamıştır. Mahalleye olan hızlı göçün durması, çevrede yeni mahalleler kurulması,  yeni ilköğretim okullarının açılması gibi nedenlerle okulun öğrenci sayısında bir düşme meydana gelmiştir. Önceleri 2000 civarında olan öğrenci sayısı giderek 1500’e ve 1000 civarına düşmüştür. Öğrenci mevcudunun azalması nedeniyle eski bina boşaltılarak MEB Orta Öğretim  Genel Müdürlüğüne devredilerek Mustafa Kemal Lisesi kurulmuştur. Bugün, eski bina yıkılmış olup, yenilenen bina Aşık Veysel Anadolu Lisesi olarak kullanılmaktadır. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 804 öğrencimiz mevcut olup, tam gün eğitime devam etmektedir.

Yayın: 24.09.2021 - Güncelleme: 28.03.2024 14:28 - Görüntülenme: 766